marți, 11 octombrie 2011

In saptamana 30 septembrie – 7 octombrie, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, au realizat 66 de actiuni de control la unitati si gospodarii ale populatiei. Au aplicat si trei amenzi in cuantum de 3100 de lei.

Au fost verificate depozite alimentare, unitati de alimentatie publica, cantine, gradinite, unitati de vanzare cu amanuntul, targuri si piete agroalimentare, brutarii, laboratoare de cofetarie, unitati de ambalare a produselor de origine non animala, unitati de procesare carne, unitati de procesare lapte, ferme de pasari, farmacii veterinare, gospodarii ale populatiei, circumscriptii sanitar veterinare de asistenta.
Ca urmare a neregulilor constatate in timpul verificarilor, inspectorii au aplicat trei amenzi contraventionale in valoare de 3100 de lei si au retinut oficial in vederea confiscarii 3 kilograme de produse alimentare, in valoare de 110 de lei.
Au fost sanctionate deficiente precum: manipularea  produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor; transportul animalelor neidentificate si neinregistrate fara documente sanitar veterinare; comercializarea produselor alimentare in spatii neautorizate sanitar veterinar.
Satmarenii care in acest sfarsit de saptamana taie porci in sistem traditional pentru consum propriu pot solicita examen trichineloscopic sambata intre orele 8-13 si duminica intre orele 8-12, la Circumscriptia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor nr. 1, din “Piata Mare”. Mare atentie la crotalii si in numele cui se solicita examenul trichineloscopic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu