marți, 11 octombrie 2011

Direcţia Sanitar Veterinară a confirmat focarul de antrax de la Casimcea!

Bovina sacrificată la Casimcea avea antrax (foto arhivă)

Bovina sacrificată la Casimcea avea antrax 

 
Animalul sacrificat în zona localităţii Casimcea avea antrax. O spun rezultatele bioprobelor efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Tulcea. Azi dimineaţă, la Casimcea s-a întrunit Unitatea Locală de Sprijin pentru a rezolva problema focarului din comună.
Cu toate că iniţial rezultatele din laboratorul de la Tulcea au infirmat prezenţa bolii la bovina sacrificată pe data de 28 septembrie, bioprobele au contrazis această primă informaţie. „S-au făcut aceste analize, numite bioprobe, pe şoareci. Rezultatul este că bovina sacrificată la finalul lunii septembrie în Casimcea era purtătoare de antrax. Am transmis în teren informaţiile, iar în această dimineaţă la Casimcea s-a întrunit Unitatea Locală de Sprijin, organism de decizie din care fac parte primarul, medicul veterinar şi alţi factori implicaţi. Îşi stabilesc un plan de măsuri şi vor începe activităţile. Primul pas este dezinfectarea păşunii“, spune prefectul de Tulcea, Vasile Gudu.
Atât laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică din Tulcea, cât şi analizele de la spital au confirmat faptul că tânărul care a decedat duminică noaptea avea antrax. Dacă şi Institutul Cantacuzino va confirma, de mâine se începe campania de conştientizare în rândul populaţiei.  „Diercţia de Sănătate Publică este pregătită să intervină. Dacă se confirmă şi de la Bucureşti cazul de antrax, se va lua legătura cu toţi medicii de familie, în special cu cei din zona comunei Casimcea, să ţină atent sub observaţie pacienţii. De asemenea, vom face campanii pentru a-i aduce pe oameni la medic la primele simptome ale acestei boli“, mai spune prefectul Vasile Gudu.
Ultimul caz de antrax înregistrat în judeţul Tulcea a fost acum doi ani, la Murighiol, dar fără decese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu